...

Gouden tips voor een wintersport met peuters

Heerlijk op wintersport. Er is niets fijner dan een stralende zon, helder blauwe lucht, verse sneeuw. Met een kleintje erbij is alles anders, zo ook een wintersport. Maar dat maakt het niet onmogelijk. Met een goede voorbereiding kom je een heel eind.

Een peuter die nog amper kan lopen is natuurlijk nog niet aan skiën toe. Maar hoe leuk is het om ze op skietjes te zien. Denk bijvoorbeeld aan van die plastic miniskietjes. Doe het echt alleen voor de leuk en verwacht nog even niets van het skiën zelf. De ongeschreven regel is, dat wanneer je kindje zindelijk is, ze ook kunnen leren skiën. Mocht je kleine nog niet zindelijk zijn hebben we hieronder een aantal leuke ideeën die je wellicht je volgende wintersport vakantie kan gebruiken.

Sleetje rijden, een iglo bouwen.                                                    Slee vergeten! Kijk in de dichtstbijzijnde winkel voor een slee. Wellicht heeft de locatie waar je overnacht ook wel een slee te leen. Onze kleintjes vinden even sleeën geweldig. Maar toch gaat er niks boven een iglo bouwen. Zijn je kindjes al wat ouder, dan is dit super leuk om te doen. Ze kunnen namelijk helpen met het bouwen van de iglo en tegelijkertijd spelen in de sneeuw. Zo beleven ze echte sneeuwpret!

Dorpjes ontdekken.
Wintersporten is veelzijdiger dan op de latten naar beneden skiën. Vaak heeft een ski gebied, prachtige dorpen. Neem je kind gezellig mee op pad en ontdek de mooiste huizen en dropjes.

Kijken bij de liften
De liften zijn indrukwekkende apparaten. Kinderen zijn hier altijd gefascineerd door, zo een groot apparaat dat ook nog eens beweegt. Onze kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Natuurlijk ook leuk om de rest van je gezin tegen te komen of naar beneden te zien skiën.

Deze tips zullen de wintersport vakantie hopelijk een stuk makkelijker en leuker maken voor jouw en je peuter. Want een vakantie is natuurlijk alleen leuk als het hele gezin een leuke tijd beleefd.