...

Op hun eigen kamer spelen

Vindt jouw kind het lastig om alleen te spelen? Veel kinderen hebben hier moeite mee. Ze willen het liefst de hele tijd aandacht en dat kan niet altijd. Maar hoe kan je nou je kind het beste alleen leren en laten spelen? In dit blog lees je de beste tips!

Niet ieder kind kan zichzelf even goed vermaken als de ander. Dit kan liggen aan de leeftijd, of hij of zij enig kind is of de oudste is. Ook als je kind zich snel verveelt of uitgekeken is op dingen is het lastig om ze te blijven vermaken.

Vaak naar mate ze ouder worden gaan ze meer en makkelijker alleen spelen. Het hoort bij de ontwikkeling van je kind. Ze krijgen vanzelf de behoeft om alleen te spelen en hun eigen plekje te hebben. Maar tot die tijd blijft het lastig om ze zelfstandig te leren spelen. Hieronder hebben wij een paar leuke tips.

Helpen met kiezen

Helpen met het kiezen waarmee ze gaan spelen. Dit is vaak de eerste stap. Veel kinderen vinden het lastig om te kiezen waarmee ze willen gaan spelen. Help ze bij het maken van die keuze en je zal merken dat het een stuk makkelijker wordt.

Blijf aandacht geven

Zeker in het begin is het belangrijk om je kind aandacht te blijven geven tijdens het spelen. Kom af en toe even kijken hoe het gaat en geef positieve aandacht.

Maak de momenten langer

Bouw de momenten van het alleen spelen op. Begin steeds met vijf minuutjes langer en kijk hoe dat gaat. Pas aan waar nodig is en uiteindelijk gaat het alleen spelen makkelijker.

 

Hopelijk kan je deze tips gebruiken en kan je ervoor zorgen dat je kind wat makkelijker en langer alleen gaat spelen.