...

De ideale ochtendroutine voor moms

Zijn jouw ochtenden ook altijd stressvol? Dit begrijpen wij heel goed, wij herkennen ons zelf hier maar al te goed in. Want niemand wordt vrolijk wakker bij de gedachten dat je kinderen op tijd aangekleed moeten zijn, tanden gepoetst, gegeten en door naar school moeten. Iedereen weet hoe het ochtendritueel van werkende moeders er echt uitziet, geen heerlijk rustige ochtend zoals in de films, helaas.

Een ochtendroutine met kinderen is namelijk wel even wat anders en dat is even wennen. Maar ondertussen hebben wij een kick ass ochtendroutine weten te creëren. En wij willen de drie beste tips graag met jullie delen, want wie wilt er nou stress in de ochtend, niemand toch? In dit blog geven wij tips voor een stressvrije ochtendroutine voor moeders! Optimaliseer je ochtendroutine en kom zonder een gehaast gevoel op werk en de school van je kids aan.

Sta op tijd op

Ben je toch vaak te laat of heb je te weinig tijd om alles te doen in de ochtend.Bedenk dan hoe dit komt en wat je eraan kunt doen. Om te beginnen kan je proberen je wekker eerder te zetten. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk slapen en lekker in je bed blijven liggen. Maar je kunt beter iets eerder opstaan om stress in de ochtend te voorkomen. Geef je kinderen ook een wekker, zo kunnen ze zelf leren wanneer ze uit bed moeten komen om op tijd te zijn.

Voorbereiding is key

Iedereen weet dat een goede voorbereiding het halve werk is, maar niet iedereen maakt hier gebruik van. Je kunt namelijk al een hoop de avond van te voren doen zodat je s ’ochtends meer tijd hebt. Maak bijvoorbeeld al de lunch klaar de avond van te voren. Bedenk wat je de volgende dag aandoet voor jezelf maar ook voor je kids. Laat je kinderen meehelpen met de dingen die ze kunnen. Zo geef je ze verantwoordelijkheid en heb jij tijd voor andere dingen.

Wij hopen dat je door deze tips een betere ochtendroutine weet te creëren als werkende moeder. Probeer ook wanneer het niet lukt om op tijd te zijn positief te blijven. Want iedereen komt wel eens te laat of verslaapt zich, ook jij. Kijk wat voor jou en jouw gezin werkt en pas je routine aan waar nodig. Je kinderen worden ouder en kunnen uiteindelijk steeds meer zelf doen. Dit zullen de ochtenden een stuk relaxter maken.