...

De eerste baby vakantie, HELP!

Voor het eerst op zonvakantie met baby, iedereen vind dit spannend. Daarom geven wij een paar tips en tricks hoe je ontspannen aan je vakantie begint.

Of je nou met het vliegtuig of de auto gaat, de tijden van vertrek blijven belangrijk. Heeft jouw baby al een beetje een ritme, probeer de tijden hier dan op aan te passen. Ga bijvoorbeeld niet al te vroeg in de ochtend of avond weg. In de auto is het belangrijk om niet al te lange stukken achter elkaar te rijden. Maak je een lange vlucht? Dan kan een bassinet een goed idee zijn. Dit is een soortwiegje waar je baby de gehele vlucht heerlijk in kan slapen.

Flexibel zijn is heel belangrijk als je op vakantie gaat met een baby of kind . Je kan namelijk van te voren een planning maken maar daar komt met een baby meestal niks van terecht. Alles duurt altijd langer dan je denkt, het slapen, aankleden en verschonen zijn dingen die altijd veel tijd kosten. Plan je dag daarom ook niet te vol.

Een fijne en mooie accommodatie is ook heel belangrijk. Zo is een appartement of hotel makkelijker met een baby dan op een camping. In een appartement kan je bijvoorbeeld zelf eten maken of de fles opwarmen. Hierdoor hoef je niet s ’avonds nog een keer de deur uit. Verander ook niet te vaak van accommodatie gedurende de vakantie. Daar krijg je alleen maar inpak stress van en de baby word hier ook vaak onrustig door. Want door het wisselen van accommodatie moet de baby telkens opnieuw wennen aan de omgeving en het bed.

Of je nou een verre reis maakt met de auto of het vliegtuig, wij hopen dat je met deze tips een stuk relaxter aan je vakantie kan beginnen.