...

Als full-time mommy wil je toch ook besparen op je vaste lasten?

Check deze tips en kijk hoe je aan het einde van de maand meer geld over kunt houden.

Vaste lasten

Je huur of hypotheek, gemeentelijke belastingen en gas, water en licht: onder de vaste lasten kom je niet uit. Wel kun je heel gemakkelijk op je energiekosten besparen. Laat lampen niet onnodig branden en vervang gloei- en halogeenlampen door ledverlichting. Led-lampen zijn tot zeven keer zuiniger en gaan veel langer mee. Zet ook zoveel mogelijk elektrische apparaten uit (in plaats van op stand-by), zoals de oplader van je telefoon, de babyfoon en elektrische tandenborstels.

Ook iets wat je heel gemakkelijk kunt doen: korter douchen. Zet bovendien je verwarming een graadje lager (en trek een dikke trui aan) en ventileer je huis goed. Een droog huis verwarmen kost minder energie dan een vochtig huis.

Boodschappen

Het is heel verleidelijk om dingen te kopen als je met een lege maag naar de supermarkt gaat. Doe dat dus niet als je wilt besparen op je boodschappen. Maak altijd een lijstje, zodat je niet onnodig méér koopt, en spreek van tevoren met je kinderen af wat je wel en niet gaat kopen. Ook handig: haal boodschappen voor meerdere dagen in huis. Zo voorkom je dat je opnieuw naar de supermarkt gaat en met meer boodschappen terugkomt dan de bedoeling was. Wist je trouwens dat de duurste merken in de supermarkt op ooghoogte staan en de goedkope producten onderin het schap te vinden zijn?

Extra tip voor de boodschappen: koop groot in

Uitjes

Er een dagje op uit met je kinderen? Ook daar kun je gemakkelijk op besparen. Gemeenten organiseren vaak gratis evenementen zoals leuke festivals of sportweken. Bedenk daarnaast dat er genoeg alternatieven zijn voor een duur pretpark: wandelenfietsenpicknicken en zwemmen in een recreatieplas doe je voor nop. Wil je toch naar een attractiepark of dierentuin met je kinderen, koop dan in elk geval de kaartjes online. Vaak scheelt dit een paar euro met het bedrag dat je aan de kassa betaalt

Geld besparen? Dat doe je met deze 11 superhandige apps

Iedere maand flink wat overhouden in je portemonnee? Dat doe je met deze handige bespaar-apps. Want zeg nou zelf, een gezin onderhouden is al duur genoeg. 

Bencompare

Deze app telt al je vaste lasten bij elkaar op, zodat je in één keer ziet hoeveel je per maand kwijt bent. Aan je account kun je meerdere personen toevoegen, dus je kunt een overzicht maken voor het hele gezin. Alle data worden beveiligd in de cloud opgeslagen.

Hiiper

Welke supermarkt is het goedkoopst? Dat ontdek je met één swipe in de Hiiper app, waarin je prijzen kunt vergelijken van verschillende supermarkten. Je ziet daarna precies hoeveel geld je exact bespaard hebt. Niet alleen fijn voor je portemonnee dus, maar je krijgt er ook nog eens een goed gevoel van.

Oma weet raad

Of het nu een vette vlek op je bank of op je mooie houten vloer is: deze app heeft voor werkelijk alles een oplossing – en je hoeft geen nieuwe meubels te kopen.