...

Meer genieten van je kind(eren)? Door minder hard te werken. 

Meer genieten van je kind(eren)? Door minder hard te werken.
Minder werken en meer genieten, dat was wat ik wilde, onomstotelijk. En dat deed ik. Hoe ik dat deed lees je hier.

Meer genieten van je kind(eren)? Door minder hard te werken.

Hard werken is hip. Maar word je daar gelukkig van? Ik dacht van van wel, maar het tegendeel had zich na 1,5 jaar ploeteren bewezen. Ik kon niet meer. Ik was kapot.

We willen graag geloven dat de zorgtaken binnen een gezin gelijk verdeeld zijn. Maar de betrokkenheid van vaders is niets meer dan schijn en moeders blijven hoofdverantwoordelijk voor het huishouden en de zorg voor de kinderen. Nog altijd ervaren zij de meeste mentale last. Kunnen we dat nu niet eens doorbreken?

Hoe kan ik minder gaan werken?

Minder werken: waarom doen we dat niet?  Dat is denk ik een vraag die veel moeders zich dagelijks afvragen. Je wilt gewoon niets liever dan voor je kinderen zorgen. Bij je kinderen zijn.

De mentale last van de vrouw ligt gewoon hoger.

Er zullen vast uitzonderingen zijn. De mentale last gaat niet alleen om wie in het huishouden het meeste doet. Het gaat over het continue nadenken over en plannen van zaken binnen en rondom het huishouden. Dus niet: wie koopt nieuwe kleren voor de baby, maar wie bedenkt dat de kleren te klein worden en dat er nieuw spul moet komen. Of wie bedenkt op tijd dat er niet genoeg in de koelkast ligt om een fatsoenlijk avondmaal van te maken. Wie houdt de luiervoorraad in de gaten, wie maakt afspraken voor het consultatiebureau en wie wordt gebeld als je kind zich niet goed voelt op de opvang.

Waar is de tijd voor jezelf?

Uit cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijkt dat vrouwen per week 26,25 uur spenderen aan onbetaald werk, zoals zorgen voor de kinderen en het huishouden.

Veelte weinig tijd

Fohnen, make-uppen, die eeuwige kledingcrisis. Tel daar eens bij op dat wij naar de kapper moeten, onze nagels moeten laten lakken in een salon. Je bent zo ongelofelijk extra veel tijd kwijt. Het past gewoon niet in een dag, week, maand of jaar.

Voordelen minder werken

* Je productiviteit stijgt.
* Je hebt minder stress.
* Werk-privé voelt meer in balans.
* Meer vrije tijd voor een hobby of self-care.
* Je hebt meer energie.

Wat is de financiële impact van minder werken?

Voor mij was het belangrijk om niet in te leveren op financieel vlak.

Minder werken voor meer rijkdom

Je hebt immers geld nodig om een leuk leven te kunnen hebben. Toch blijkt dat minder werken niet alleen goed is voor je geluksniveau en je sociale leven. Mensen die meer vrije tijd hebben blijken ook groener te zijn. Wanneer je minder werkt heb je meer vrijheid.

Waarom ik, als moeder, weer fulltime ben gaan werken.

Als je me het nu nog een keer vraagt. Ik heb eigenlijk echt geen idee. Ik ging studeren. Ging op kamers. Ik had een bijbaan, om alles te kunnen bekostigen. nja net aan rondkomen. De feestjes, er leuk uitwillen zien. Je wordt erin mee gezogen.

Minder werken en meer genieten?
Dat sprak mij aan. Maanden lang heb ik mij verdiept in online geld verdienen. Voor duizenden euro’s cursussen gevolgd.

Werk minder, leef beter
Dat werd al heel snel mijn motto. Ik wist dat het beter kon. Ik wist dat ik er niet minder van rond hoefde te komen. Het kon zelf alleen maar beter. Dat geluk wil ik met jullie delen.