...

Help mijn kind is verkouden

Is je baby voor de eerste keer verkouden? Dat kan best veel stress en zorgen opleveren. Want wat moet je doen en hoe gaat het sneller over?

Meestal begint het met hoesten, niezen en rode ogen. Ook kan je baby last hebben van gezwollen handen, voetjes of veel huilen. De neus is verstopt of je baby heeft juist last van een loopneus. Je baby kan ook last krijgen van hoofdpijn en koorts of verhoging.

Zorg ervoor dat je kindje nog genoeg drinkt en wat blijft eten. Laat je baby zo veel mogelijk slapen en uitrusten. Zo zakt de koorts het snelst en knappen ze vaak wat sneller op. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je baby vrij kan blijven ademen. Een baby kan namelijk nog niet zelf zijn neus snuiten.

Als je baby gaat salpen kan het plat liggen het snot en slijm laten ophopen. Door het bedje een beetje te kantalen kan het slijm makkelijker vrijkomen. Zorg wel voor toezicht naast het bedje wanneer je het kantelt. Want kindjes die hellen liggen, rollen zich makkelijker om naar hun buik.