...

Bestaat anticonceptie zonder hormonen? Alles over onze ovulatie.

Hoe weet je nou wanneer je vruchtbare dagen zijn en hoe je, jouw ovulatie kan berekenen. Welke anticonceptie bij je past een anticonceptie met of zonder hormonen? Anticonceptie zonder hormonen kan het echt? De extra hormonen in je lijf voor de paar dagen dat je maar echt vruchtbaar bent. Er zijn drie natuurlijke methode, DIE WEL BETROUWBAAR ZIJN.
anticonceptie zonder hormonen | Working Moms

Anticonceptie zonder hormonen kan het echt? 

De extra hormonen in je lijf voor de paar dagen dat je maar echt vruchtbaar bent. Er zijn drie natuurlijke methode, DIE WEL BETROUWBAAR ZIJN. 

anticonceptie zonder hormonen | Working Moms
anticonceptie zonder hormonen | Working Moms

De reden waarom je de menstruatiecyclus bij houdt om je vruchtbare dagen te berekenen. Je eisprong is 14 dagen voor de eerste dag van je volgendemenstruatie. Je vruchtbare dagen zijn 7 dagen vóór en 2 dagen na de eisprong, omdat zaadcellen nog een aantal dagen in de baarmoeder kunnen blijven leven.

Ook zijn er veel verschillende anticonceptiemethoden. Want welke anticonceptie past bij mij? Zo heb je de pil, de pleister, de ring, het anticonceptiestaafje, de spiraal, de prikpil, barrièremethodes en sterillisatie. De meeste vrouwen kiezen voor de spiraal of pil. De meest gebruikte pil is de combinatiepil met ethinylestradiol/levonorgestrel 0,03/0,15 mg.

anticonceptie zonder hormonen | Working Moms
3 manieren om je ovulatie te achterhalen

Respect

Hormones

Maar wij hebben meer onderzoek gedaan. De extra hormonen in je lijf voor de paar dagen dat je maar echt vruchtbaar bent. Er zijn drie natuurlijke methode, DIE WEL BETROUWBAAR ZIJN. 

Methoden om je cyclus te berekenen

Er zijn drie natuurlijke methodes om je ovulatie te achterhalen, die wel betrouwbaar zijn. Dat zijn:

  • Meten van je temperatuur
  • Gebruik een ovulatietest
  • Check je cervixslijm

 

Meten van je temperatuur

Wil je weten wanneer je ovuleert? Meet dan dagelijks je temperatuur. Dit is je lichaamstemperatuur wanneer je rust houdt. Tijdens het meten zal je zien dat je
temperatuur vrij constant is, maar op het moment dat je ovuleert stijgt je iets, minimaal 0.2 graden. Houd dus dagelijks je temperatuur bij, zo kun je, je vruchtbare dagen achterhalen.

Gebruik een ovulatietest

Een andere manier om je ovulatie te meten is door middel van een ovulatietest, deze testen kan je halen bij de drogist of apotheek. Net als bij een zwangerschapstest, plas je op een staafje en wacht je totdat er een lijntje verschijnt. Een ovulatietest meet de concentratie hormonen in je urine om aan te geven wanneer je ovuleert. Dit hormoon zorgt ervoor dat de eicel rijpt en loslaat.

Check je cervixslijm

Je vruchtbare periode kun je ook vaststellen door het bestuderen van je cervixslijm. Door je cervixslijm te bekijken kan je jouw ovulatie beter te voorspellen. In de eerste week na je menstruatie is het cervixslijm dikker. Hoe verder je richting je eisprong gaat, hoe vochtiger het slijm wordt. Net voor de eisprong komt oestrogeen vrij, wat leidt tot een toename van slijmproductie, waardoor het slijm rekbaar en vloeibaarder wordt. Als je vaginale afscheiding doorzichtig en elastisch is, betekent dit dat je bijna gaat ovuleren. Dit is het beste moment om te proberen zwanger te worden.

Inne, was onze uitkomst. 

 

Zo werkt de natuurlijke anti conceptie, die echt werkt. 

Stap 1. Gebruik een binnenstrip om speeksel op te vangen.

Stap 2. Steek de strip in de lezer.

Stap 3. Krijg binnen enkele minuten direct een meting van uw progesteronniveau op uw telefoon.

Dit zal u vertellen wanneer u vruchtbaar bent, wanneer uw volgende menstruatie zal zijn, en uw unieke hormonale curve onthullen.

Met Inne is het mogelijk om jouw gezondheid terug te winnen.

Leer je lichaam te begrijpen. 

Volg je cyclus. Weet waar u zich in uw menstruatiecyclus bevindt en krijg inzicht in uw unieke patronen op basis van uw dagelijkse progesteronspiegels.

you asked we answer

Plassen na het vrijen of het sperma ‘eruit wassen’ heeft geen effect. Wanneer de zaadcellen terecht zijn gekomen in de vagina, zwemmen ze naar de baarmoeder en eileiders – naar het toilet gaan of jezelf wassen zal de zaadcellen er dus niet uitspoelen.

Wassen of plassen na het vrijen wordt soms aangeraden om blaasontstekingen en andere urineweginfecties te voorkomen, maar het is zeker geen anticonceptiemethode.

Tenzij je zwanger wil worden, moet je altijd je gewone anticonceptie gebruiken. Er is geen uitzondering op die regel. Zelfs als je menstruatiecyclus extreem regelmatig is, is het moment van de eisprong heel moeilijk te bepalen. Voeg daarbij het feit dat zaadcellen tot vijf dagen lang kunnen overleven in de vrouwelijke voortplantingsorganen en het wordt meteen duidelijk hoe moeilijk het is om met enige betrouwbaarheid te bepalen wat je vruchtbare dagen zijn.

En zelfs al kon je precies bepalen op welke dagen je vruchtbaar bent en seks vermijden op de dag van je eisprong … we weten allemaal dat de dingen niet altijd volgens plan verlopen en dat we ons wel eens laten meeslepen. Het is niet voor niets dat we onthouding niet voorschrijven als anticonceptiemiddel!