...

De eerste keer vliegen met je kind, HELP!

Pohh, wat vonden wij dat spannend. Vliegen voor de eerste keer met onze kleintjes. Waarschijnlijk maak je, je nu al druk over dat je kind een huilbui krijgt of zich verveelt. Wij delen uit ervaring de best tips zodat jij zorgeloos aan je vakantie kan beginnen.

Vanaf wanneer vliegen met baby?

Officieel mag je al 7 dagen na de geboorte vliegen met je baby. Toen wij dit lazen, konden we ons dat haast niet voorstellen. Je zit dan nog echt midden in je kraamtijd. Waarschijnlijk ben je nog super emotioneel, heb je om de haverklap kraamtranen en moet je nog erg wennen aan het moederschap (als het je eerste kleintje is). Het wordt echter aangeraden om op z’n vroegst te gaan vliegen met je baby als hij 6 weken of ouder is. Dan zijn de longetjes namelijk volledig ontwikkeld en is je kindje alweer wat sterker.

Vliegen met baby wat mag mee?

Meer dan je denkt! Wij gingen de aller eerste keer echt bepakt en bezakt het vliegtuig in. De hele babypark inboedel glipte voor de zoveelste keer door onze vingers. 

De meeste vliegtuigmaatschappijen zijn heel relaxt als het gaat om vliegen met jonge kinderen en baby’s. De echte must-haves mogen zonder gemaar mee op reis. Vloeistof, zoals warme melk, voorgekookt water, een luiertas, de kinderwagen of een autostoel (maxi-cosi). Controleer de regels van de maatschappij waarmee je vliegt nog wel even voor de zekerheid. 

Op het vliegveld

De vakantie begint natuurlijk bij de reis naar het vliegveld. Heb je al vervoer geregeld of rij jezelf? Zorg dat je van te voren weet hoe je op het vliegveld komt dit bespaard een hoop stress. En vooral heel belangrijk, ga op tijd weg want met een kind duurt het nou eenmaal wat langer allemaal. Op het vliegveld is het vaak wachten, wachten en nog eens wachten. Vaak zien ze genoeg op het vliegveld gebeuren wat ze interessant vinden zoals de vliegtuigen of mensen. Neem voor de zekerheid toch een spelletje mee mochten ze zich gaan vervelen.

In het vliegtuig

Als je eenmaal in het vliegtuig zit, probeer dan zoveel mogelijk je kindje te laten slapen. Zo gaat voor beiden de tijd het snelst. Als ze dan toch wakker zijn vermaak ze dan met een leuk spelletje of filmpje. Tijdens het opstijgen en landen is het fijn om je baby een speen of fles te geven. Dit verlicht namelijk de druk op de oortjes waardoor ze minder snel huilen.

Wat te doen als je baby huilt?

Veel ouders zijn er vaak bang voor, je baby die de hele vlucht huilt. Voor je kindje is het en nieuwe en spannende ervaring dus dat ze moeten huilen is niet zo gek. Maar maak je geen zorgen wij hebben een aantal tips.

  • Probeer zo rustig mogelijk te blijven. Je baby voelt jouw stress namelijk aan en als je gestrest raakt wordt je kleine niet rustig.

 

  • Probeer om je kindje zoveel mogelijk te laten slapen. Valt je kindje lastig in slaap? Ga dan even een stukje lopen totdat hij of zijn slaapt.

 

  • Speel een spelletje met je kind of lees een boek voor. Neem een knuffel mee en zijn of haar favoriete speelgoed. Zo leid je, je kindje af en beleeft hij of zij toch een leuke vlucht.

 

  • En als laatste, voel je niet opgelaten tegen over de rest van de passagiers. Iedereen weet dat het lastig is om met een kleine te vliegen. Je kan er niks aan doen als je kind huilt en doet je best om het niet te laten gebeuren. Maar helaas heb jij het niet in de hand.

Wij hopen dat jij door deze tips zonder zorgen aan je vlucht begint. Lees de rest van onze blogs voor leuke kinderactiviteiten en andere tips.