...

Tips: omgaan met beeldschermtijd van een dreumes

Wist je dat jonge kinderen iedere dag gemiddeld een uur en drie kwartier gebruik maken van een telefoon, tablet of televisie? Zeker nu technologie zich blijft ontwikkelen, is de kans groot dat de beeldschermtijd van jonge kinderen blijft toenemen. Goed kunnen omgaan met de beeldschermtijd van een dreumes is dan ook belangrijker dan ooit. In deze blog behandelen wij daarom drie slimme schermtips voor je kind! 

Tip #1 – Wees consequent

Ondanks dat het tegenwoordig bijna onmogelijk is om je dreumes van een beeldscherm af te houden – omdat overal in huis beeldschermen staan – zijn er oplossingen. De eerste en misschien wel belangrijkste tip is: duidelijke grenzen stellen. Wees consequent, zodat jouw kind ook weet wanneer de tijd om is.

Tip #2 – Een schermtijd hanteren

Maar hoeveel schermtijd per dag is goed voor een dreumes? Om ervoor te zorgen dat jonge kinderen niet té overprikkeld raken, kun je het beste een schermtijd van een 5 à 10 minuten per keer en maximaal een half uur per dag hanteren. Wanneer je de schermtijd uit het oog verliest, kunnen er blokkades in de hersenen ontstaan doordat een kind te veel prikkels tot zich krijgt. Iets wat je natuurlijk wilt voorkomen.

Tip #3 – Geef het goede voorbeeld

Naast de slimme schermtips voor je kind, is het natuurlijk belangrijk dat jij als ouder ook het goede voorbeeld geeft. Wanneer je jouw telefoon er vaak bij pakt wanneer je samen met jouw dreumes bent, wordt dit een ‘gewoonte’. Niet alleen voor jou, ook voor je kind. Geef zelf het goede voorbeeld en verminder ook jouw eigen schermtijd.